Områdets historie

Områdets historie

På Als' bjergside, vest for Tontoft Nakke, finder du Købingsmark. Landskabet falder blidt mod nordvest, hvor en sandstrand breder sig. Her ligger Købingssmark Strand Camping, og lige bagved finder du sommerhusområdet Søstjerneparken. Fra mange af disse grunde kan man nyde udsigten til Lillebælt, som fortsætter sydvest mod Aabenraa Fjord.

 

I 2007 blev grunde til sommerhuse udstykket fra Møllebækgård, takket være en fremsynet enke, der troede på områdets potentiale. Med politisk opbakning til kystnære sommerhusområder sagde kommunen hurtigt ja. Selvom Møllebækgård stadig står, har den nu nye ejere og huser lokal kunst, produkter og et kræmmermarked.


Søstjerneparken, som den står i dag, er en del af en større udstykning. Lokalplan 203 blev præsenteret af Sønderborg Kommune i 2007, og året efter blev Grundejerforeningen Købingsmark II grundlagt. Den første bestyrelse inkluderede en repræsentant fra REKA, som tog hånd om byggemodningen og grundsalget.

Selvom det første hus blev opført i 2008, blev byggeaktiviteten senere bremset af finanskrisen. Men indtil nu nyder beboerne godt af den ekstra plads mellem husene.

I 2014 blev Grundejerforeningen Købingsmark II - Søstjerneparken en selvstændig enhed, skilt fra de andre lokalplansområder.


I Grundejerforeningen er fællesskabet stærkt. Årlige begivenheder inkluderer en generalforsamling og en arbejdsdag, og foreningen er også en del af badebro-lauget.

Området byder på meget mere end bare afslapning. Der er en skøn strand, som bliver holdt fri for tang, og det omkringliggende Nordals er et smukt naturområde.

I Nordborg er der masser af aktiviteter, lige fra golf og svømning til kulturelle begivenheder som Nordborg Musikfestival.

Hvis du er til markeder, kan du besøge loppemarkedet på "Den røde plads" i Nordborg. Dyvig, med sin havn og badehotel, er også et besøg værd. Området er perfekt til vandring, cykling og ridning, og historieentusiaster vil elske steder som Hjortspringbåden og Jollmanns gård.


Længere sydpå finder du Sønderborg, en pulserende by i kommunen. Vil du vide mere? Tjek visitsonderborg.dk, sonderborgkommune.dk eller naturstyrelsen.dk. Og med bil er det nemt at udforske hele Sønderjylland, Tyskland, Fyn og Ærø.